Universiteit Antwerpen - Personeelsver.

Home > 2014 > Reis naar Turkije 2014 – LYCIË
       

Reis naar Turkije 2014 – LYCIË

In 2012 organiseerde de Personeelsvereniging een reis in Lycië. Volgend jaar organiseren we opnieuw een veertiendaagse reis met het 3*hotel Kilim in Fethiye als uitvalsbasis. Het hotel ligt op 200 m van de Middellandse Zee en na een kwartiertje wandelen langs de zeepromenade ben je in het centrum van de oude stad. Fethiye, ligt aan de voet van de Mendozberg en aan de turkooise Fethiye baai. Het is een gezellig stadje waar de toerist het straatbeeld nog niet overheerst maar het zijn vooral de bezienswaardigheden in de omgeving die Fethiye tot een ideale vertrekplaats maken.
6
Tijdens deze reis worden simultaan twee vijfdaagse rondreizen ingericht waarbij archeologie en natuur centraal staan.
De eerste rondreis bezoekt de archeologische site van Sagalassos, Burdur, Konya, het meer van Egirdir, de rozenstad Ispartan en Cappadocië. De tweede rondreis verkent de archeologische sites langs de kust: Pinara, Litoon en Mira, een boottocht naar Kekova, de vallei rond Arykanda, de 160 m lange Romeinse brug in Lymira en het Ottomaanse dorp Elmali.
Terug in Fethiye staan er nog drie eendaagse uitstappen geprogrammeerd: de archeologische site van Patara, Üzümlü: een typisch Turks dorp met oude ambachten en een boottrip op de Dalyanrivier langs de koningsgraven van Caunos naar het Iztuzu strand waar de reuzenschildpadden Caretta Caretta hun eieren leggen.
chartervlucht vanuit Zaventem
- transfer van en naar de luchthaven Dalaman
- vijfdaagse rondreis, drie excursies
- vol pension (excl. dranken)
- alle toegangsgelden
- Nederlandstalige begeleiding

This folder is empty

powered by Fotki