Universiteit Antwerpen - Personeelsver.

Home > 2013 > PV weekend
       

PV weekend

Theo Van der Burght
 
PV weekend 18-20 OKTOBER 2013: PROEVEN VAN DE WESTHOEK
Oct 18, 2013

We verwachten jullie op het weekend van de personeelsvereniging op vrijdag 18 oktober 2013 rond 10.00 u in Lo. In de “Oude Abdij” staat koffie met koffiekoek klaar. Om 11 u maken we o.l.v. Stefaan Demoen en Koen Vandenberghe een muzikale wandeling langs de Sint-Pieterskerk (een hallekerk), de duiventoren met de 1132 hokjes, de Westpoort en Caesarsboom, naar het stadhuis. In de “Oude Abdij” zal een Breugheltafel voor ons klaarstaan en daarna zijn we te gast in het bezoekerscentrum van “Jules Destrooper”: het wordt een tocht doorheen de geschiedenis van boterwafels, amandelbrood, lukken … van 1886 tot nu…en uiteraard wordt er ook geproefd.
Daarna rijden we naar ons verblijfshotel: Domein Westhoek te Oostduinkerke. (http://www.domein-westhoek.be/) waar een driegangendiner wordt geserveerd.
Op zaterdag vertrekken we na het ontbijt Veurnewaarts. We verkennen met een gids de 17e eeuwse stadskern en het Stad- en Landshuis. Het bezoek wordt afgesloten met Veurnse proevertjes. Na een boterhammenlunch bezoeken we het Abdijmuseum Ten Duinen 1138 te Koksijde. Hier ontdekken we de rol van de Koksijdse Duinheren binnen de Orde van Cîteaux, een Europees project avant la lettre. Geen
5
saaie, stoffige bedoening of een ver-van-mijn-bedshow. Wel een unieke archeologische site en een eigentijds museum dat het verhaal van de stille stenen levendig brengt.
In ons hotel schuiven we ‟s avonds aan voor een koud en warm buffet.
Op zondagvoormiddag trekken we na het ontbijt de natuur in met een gecombineerde strand-, duin- en boswandeling. ‟s Middags pruttelt een vispannetje voor ons in het Florishof.
Hierna ben je vrij. Facultatief kan je nog in de namiddag in de c.c.Casino van Koksijde de Toeristen– en Streekproductenbeurs bezoeken (gratis).
Een weekend niet alleen met cultuur en natuur, maar ook met veel aandacht voor lokale streekproducten, vis en lokale biertjes zoals Boeteling, Reninge, Watou, Hommelbier, Sint-Bernardus…

Album was created 4 years 2 months ago and modified 4 years 2 months ago
powered by Fotki