Home > Universiteit Antwerpen-Varia > Andere evenementen o.a. Café des a… > 2007

10 Oktober 2007: UA-leden nemen deel aan grote legeroefening
Oct 10, 2007

Op 10 oktober hebben 31 mensen van UA deelgenomen aan een grote legeroefening.
Bedoeling was ex-pats (Belgen en andere Europeanen) te evacueren vanuit het fictieve Portland.
De oefening waar onze mensen aan deelnamen gebeurde in het Antwerpse.
Een aantal werden met een C130 geëvacueerd.
Negen belgen uit UA zijn nog onderweg per bus, die hadden het vliegtuig gemist.
We verwachten ze binnen een week terug thuis want 6000 km op moeilijk terein leg je niet zo snel af.
In elk geval al bij al een ongewone dag voor ons.
Onze mensen hebben hier een stukske comedie mogen spelen en sommigen ging dat heel goed af.
Er zit nog toneeltalent op de UA! Dat alvast is zeker.
Voor het leger... Nog goed oefenen !
`-)
logboek dag 2: Achtergebleven ex-pats hebben het vliegveld bereikt maar de weersomstandigheden hielden de vluchten aan de grond.
Komen ze nog ooit thuis? `-)

Album was created 9 years 11 months ago and modified 5 years 2 months ago
Elly Helsen & Paul Everaert & Willy Malfliet

30 Juni: UA tennistornooi
Jun 30, 2007

Het 8ste intercampustornooi tennis (CDE, CGB/CMI, CST) voor UA-personeelsleden en hun partners werd gewonnen door Campus-CDE.

De weergoden waren ons bijzonder goedgezind en de sfeer was opperbest.

Zeker voor herhaling vatbaar

Foto's met dank aan Willy Malfliet; Elly Helsen en Paul Everaert

Album was created 10 years 2 months ago and modified 10 years 2 months ago

24 juni: Cycle for Life
Jun 24, 2007
Album was created 10 years 2 months ago and modified 5 years 1 month ago

20 mei Café des Arts met Tom Paulus
May 29, 2007

Oi, vot a business!
Al Jolson, Eddie Cantor en het belang van de Joodse variété voor de vroege Amerikaanse geluidsfilm.

Dinsdag 29 mei 2007 12-14 uur
D
e eerste film uit de geschiedenis met gesproken dialoog was The Jazz Singer. Aanvankelijk
was het enkel de bedoeling van de producerende studio Warner Brothers om wat liedjes te synchroniseren met een zingende Al Jolson, de ster van de film en een sensatie op Broadway in 1927, maar Jolson improviseerde ook wat regels dialoog die het echte begin van de geluidsfilm inluidden. In de langste gesproken scène in de film belooft Jolson zijn Joodse moedertje dat ze dankzij zijn succes als jazz singer zal kunnen verhuizen naar de groene buitenwijken van de Bronx waar veel deftige Joodse gezinnen wonen, zoals de Goldbergs en de Gutenbergs. De dialoog is pure ‘shtick’ maar verwijst ook naar het thema van de film – de problemen die met integratie
gepaard gaan, oude wereld versus nieuwe wereld – en is typisch voor het opmerkelijk
Joods-Amerikaanse karakter van de eerste ‘talkies’. We stellen de vraag waarom Al Jolson en niet John Barrymore, ster van Don Juan, een eerdere Warner productie met gesynchroniseerd geluid, de mogelijkheden van het nieuwe geluidsmedium wist te verkopen. En we kijken ook even naar de parallelle carrière van die andere Joodse entertainer en vroege ster van de ‘talkies’, Eddie Cantor.
Tom Paulus doceert filmgeschiedenis, filmesthetica en filmtheorie aan de Universiteit Antwerpen.
Hij is verbonden aan het departement Taal- en Letterkunde en geeft les binnen het bachelorprogramma Film, Theater en Literatuurwetenschap en in de nieuwe master Theater-
en Filmwetenschap. Deze lezing sluit aan bij zijn vak ‘Shtick, Schmaltz and Shtereotypes: Joodse filmkomedie in Hollywood’ dat wordt aangeboden in de Minor Joodse Studies.

Album was created 10 years 3 months ago and modified 5 years 1 month ago

8 mei: fietsontbijt op CDE
May 8, 2007
Album was created 10 years 4 months ago and modified 10 years 4 months ago

6 Maart: Café des arts
Mar 6, 2007

Willy Van der Meeren: bouwmeester en meubelmaker
Dennis Van Mol
Dinsdag 6 maart 2007 12-14 uur
D
e sociaal geëngageerde architect en designer Willy Van der Meeren is één van de weinige Belgische architecten die in de jaren vijftig op ‘verantwoorde’ wijze vorm heeft gegeven aan de ‘wederopbouw’. Kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid waren het credo van een bouwmeester die vorm wilde geven aan een nieuwe wereld waarin alles op maat van de massa moest zijn. In deze kennismaking met het vroege oeuvre van Van der Meeren zal de nadruk liggen op het tijdsbeeld en de (inter)nationale context waarin zijn werk past!
De schone en het beest ... een ontmoeting tussen kunst en wetenschap
Na zijn studies Germaanse aan de Universiteit Antwerpen (UA) (2001-2005) volgde Dennis Van Mol de Master Fine and Decorative Arts (2005-2006) aan het Sotheby’s Institute of Art in Londen. Sinds juli 2006 is Dennis Van Mol verbonden aan het Louis Paul Boon centrum van de UA waar hij onderzoek verricht naar de relatie tussen het Vlaamse en Duitse expressionisme in literatuur en plastische kunsten.

Album was created 10 years 6 months ago and modified 5 years 1 month ago