Home > 2011 > PV weekend 28-30 oktober, facultatief extra 3…

PV weekend 28-30 oktober, facultatief extra 31/10 tot 1/11

We ontdekken de herfstpracht van de Veluwe, de charme van een Hanzestad, de weelde van een koninklijk paleis, het museum en de beeldentuin van Kröller-Muller. Uitvalsbasis is hotel “De Foreesten” in Vierhouten (www.foreesten.nl) We starten het weekend op vrijdag om 17 uur met een avondwandeling. Onder begeleiding van enkele boswachters gaan we op zoek naar “Het Verscholen Dorp”. Nadien driegangendiner in het restaurant van het hotel. Op zaterdagmorgen vertrek naar Harderwijk: gidsen leiden ons door het oude centrum van de eertijds Hanze-, Zuiderzeevissers- en universiteitsstad. Na een visproeverij vertrekken we richting Apeldoorn. Willem III liet in 1684 een klein kasteeltje tot zomerresidentie verbouwen. Rondleiding in het 17e eeuwse “Paleis Het Loo”. Vrij bezoek van de symmetrische tuinen, vol beelden en fonteinen. „s Avonds viergangendiner in het restaurant van het hotel. Op zondag bezoeken we het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum. Gidsen leiden ons doorheen het museum, met o.a. schilderijen van Vincent Van Gogh, Picasso, Mondriaan, Monet. Na het Veluws Buffet verschillende mogelijkheden: filmvoorstelling in en de Beeldentuin van het Kröller-Müllermuseum, filmvoorstelling in het Bezoekerscentrum van het Nationale Park, bezoek aan “Museon”, een ondergronds museum over alles wat zich in de ondergrond bevindt, een tochtje met de “witte fietsen”, een wandeling naar het Jachtslot, enz. Voor de vroege aankomers voorzien we op vrijdagnamiddag om 14 uur een korte wandeling en een bezoek aan de tentoonstelling “Het Verscholen Dorp”. ‟s Middags mogelijkheid tot kleine restauratie in het hotel. Inchecken in het hotel vanaf 14 uur. Deelnameprijs per persoon:  Eenpersoonskamer: leden: 190 euro & niet-leden: 230 euro  Tweepersoonskamer: leden: 170 euro & niet-leden: 210 euro Incl. 2 overnachtingen met ontbijt, alle maaltijden van vrijdagavond tot zondagmiddag, verblijfstaksen, gidsbeurten en toegangsgelden. Gratis shuttledienst hotel Foreesten van en naar treinstation te Nunspeet (lijn Amersfoort-Utrecht). Niet inbegrepen: transportkosten, parkeergelden, dranken. Vermits het Allerheiligenverlof aansluit op dit weekend kan men extra nachten boeken in het hotel aan voordelige tarieven: eenpersoonskamer 47,5 euro (incl. ontbijt) en tweepersoonskamer 59 euro (incl. ontbijt).

1 november, maandag, facultatieve extra dag
Nov 1, 2011

Op deze dag gingen de blijvers hun eigen gang. Hoewel iedereen richting huis reed, deden ze dit niet zonder hier of daar nog eens een pitoresk stadje te bezoeken.
Dit zijn foto's van Elburg (ten noorden van Harderwijk) en foto's van Harderwijk revisited maar dan onder een stralende zon

Album was created 5 years 9 months ago and modified 5 years 8 months ago
Danielle (reeks 1), Robert (reeks 2); Theo (reeks 3)

30 october, zondag (reeks 1, 2,3)