Universiteit Antwerpen - Personeelsver.

Home > 2010
       

2010

Deze folder bevat de voorbije activiteiten van 2010 (vanaf ongeveer 1 maand oud)

29-31 oktober 2010 Personeelsweekend

WEEKEND EILANDHOPPEN IN ZEELAND: 29 – 31 oktober 2010

Als verblijfshotel op Schouwen-Duiveland kozen we voor het 4* Duinhotel Burgh Haamstede. De 36 riante kamers beschikken over een badkamer met WC, ligbad, douche en haardroger. Naast een gezellig restaurant beschikt het hotel over een sfeervolle lounge waar o.a. Belgische bieren getapt worden.
Daar maandag 1 november een verlofdag is, kan je het verblijf in het Duinhotel verlengen: Informatie bij Andrea Vlaeminck.

Inbegrepen in de prijs:
 Overnachting op vrijdag- en zaterdagavond en verblijfstaks
 Maaltijden van vrijdagavond tem. zondagmiddag
 Inkomgelden musea en gidsbeurten

Deelnameprijs per persoon:
 Eenpersoonskamer: Leden: €195 & Niet-leden: €215
 Tweepersoonskamer: Leden: €145 & Niet-leden: €165
 3de en 4de persoon op de kamer: Leden: €120 & Niet-leden: €140

Transporten en dranken zijn voor eigen rekening!!!!
albums: 3
3-5 juni 2010: zeilen
Jun 3, 2010
Bent u een fervente zeiler of juist niet? Wij bieden u de kans om kennis te maken met het zeilleven en enkele dagen mee te varen (en te helpen) met een klipper op het Markermeer en IJselmeer in Nederland.
We vertrekken vanuit Hoorn en naargelang de wind waait hopen we aan te leggen in Volendam, Edam, Enkhuizen, Medemblik of Stavoren. De Auwe Neel is een klipper met kleine kajuiten voor 2 personen met stapelbedden en een gemeenschappelijke douchekamer.
Prijs: 200 € voor leden, 220 € niet-leden. Inbegrepen: accommodatie op basis van 2-persoonskajuit, maaltijden van donderdagavond t.e.m. zondagmorgen, bezoek aan Hoorn met gids.
Wanneer: We worden op 3 juni 2010 om 14 u verwacht in Hoorn. Terugkeer op zondag 6 juni 2010.
Praktische informatie: volgt na inschrijving
Inschrijving: bij Rit.vandamme of Christine.rigouts. Uw inschrijving is pas geldig na betaling van een voorschot van 50 € vóór 15 DECEMBER 2009
albums: 10
2 september 2010: De Panne en Koksijde
2 september 2010: Uitstap Koksijde en De Panne

Sep 2, 2010
Begin september trekt de UAPV richting Vlaamse kust voor een dagvullend programma. Een autocar brengt ons in de ochtend naar het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatiecentrum ‘De Nachtegaal’ in De Panne (http://www.vbncdenachtegaal.be) Het onthaal in het centrum begeleiden we met een versnapering. Daarna zal een deskundige gids ons de geheimen van de flora van de duinen onthullen gedurende een wandeling in de Oosthoekduinen.

Zeelucht brengt appetijt en dus brengt, na de wandeling, de autocar ons naar het Militair Vliegveld van Koksijde (http://www.mil.be/aircomp) waar we eerst de honger stillen met een lichte maaltijd. De luchtmachtbasis is vooral bekend van zijn Seaking helikopters en de TV-film ‘Windkracht 10’. We krijgen een rondleiding in de diverse loodsen, onderhoudsdienst en andere gebouwen, Nadien brengt de autocar ons terug naar Antwerpen.

Het bezoek grijpt plaats op donderdag 2 september. Verzamelen voor vertrek aan de Groenenborgercampus om 7u45. Terugkomst op dezelfde plaats verwacht tussen 18u30 en 19u.

Deelnameprijzen: 20 Euro voor leden en 25 Euro voor niet-leden. Deze prijs bevat: de ritten met de autocar, de gidsen voor beide bezoeken, de versnapering in het natuurcentrum van De Panne en de lichte maaltijd in Koksijde.
albums: 2
 
18 december 2010: Winterefteling (nog een paar plaatsen vrij!)
Dec 18, 2010

Op zaterdag 18 december a.s. kan je je laten onderdompelen in de betoverende wereld van de Winterefteling. Sommige grote buitenattracties zullen gesloten zijn wegens veiligheidsmaatregelen (o.a. bobslee, railway), maar dat kan de pret niet bederven. Er is nog zoveel meer te ontdekken. De indoor attracties zijn fantastisch mooi. Wanneer het duister valt, baadt alles in een feeëriek licht van groen, geel, rood ….
De sportieven onder ons kunnen zich wagen aan indoorschaatsen en je opwarmen doe je met een warme chocomelk of warme wijn, of wat dacht je van heerlijke snertsoep? Je vindt het er allemaal!
De personeelsvereniging nodigt jullie dan ook van harte uit op deze uitstap.
Een ideale manier om het oude jaar uit te wuiven en uit te kijken naar een fantastisch 2011. Geef toe, we zijn vast de eersten om je dit toe te wensen
Aandachtspuntjes:
Voor één keer mogen zowel de kinderen als de kleinkinderen mee aan het gunstige UA-tarief. Kinderen dienen wel vergezeld te zijn van (voldoende aantal) volwassenen.

Personen die andere dan hun eigen kinderen vergezellen, dienen in het bezit te zijn van toelating van de ouders. Het is aan te raden voor kindjes onder de 4 jaar een pasje mee te nemen ter controle van de leeftijd, dan is er geen discussie mogelijk aan de inkom.

Praktische regeling:
Vertrek 10.15 u per bus op Groenenborgerlaan ter hoogte van de parking. Verzamelen vanaf 10 u. Vertrek uit Kaatsheuvel: 19 u

Album was created 7 years 4 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 35 files
 
15 december 2010: KENNISMAKINGSLES TAI CHI: GA STRESS TE LIJF!
Dec 15, 2010

Tai Chi is een Chinees oefensysteem dat ervoor zorgt dat je een betere lichaamshouding aanneemt. Het is een opeenvolging van gevechtshoudingen en maakt spanningen en blokkades los. Het schijnt te helpen tegen stress, rugpijn, oververmoeidheid, burn- out…Mensen worden fysiek sterker, veerkrachtiger en ook rustiger.
De lesgeefster geeft sinds 1994 les en zal ons de basisprincipes aanleren via stilstaande oefeningen en tonen hoe we ons lichaam moeten gebruiken. Na enkele weken zou je reeds verschil merken. Verwacht dit dus niet na 1 ½ uur. Maar toch het proberen waard, mogelijk krijg je de smaak te pakken en dat is de bedoeling.
Misschien staan we binnenkort ’s morgens met zijn allen op een of ander gazon of binnenplein van de UA te oefenen om daarna lekker ontspannen aan het werk te gaan!
Jong en minder jong, man en vrouw, iedereen is van harte welkom, gemakkelijke kledij en platte schoenen of dikke sokken zijn het enige wat je nodig hebt. Desnoods nog een flesje water voor de dorstigen.

Wanneer: woensdag 15 december van 19 u – 20.30 u.
Waar: CST lokaal E 201, dat is boven de Agora
Prijs: leden 4 €; niet-leden 8 €

Album was created 7 years 4 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Rita Van Peteghem
 
10 december 2010: Kerstmarkt Rijsel
Dec 10, 2010

Rijsel wordt elk jaar ondergedompeld in een sprookjesachtige kerstsfeer. De prachtige gevels in de binnenstad verdwijnen onder weelderige decoraties.
Op de Grand Place draait een majestueus reuzenrad. Aan de voet van het rad wordt het plein omgetoverd tot één groot kerstdecor met besneeuwde huisjes, een kapel en een bevroren meer waarop kan geschaatst worden.
De onweerstaanbare geur van kaneel en glühwein leidt je naar de Place Rihour. De 82 chalets van de kerstmarkt liggen vol kerstgeschenken, kerstversiering, streekproducten en feestartikelen.
In de oude binnenstad zijn de etalages van de ruim 3900 boetiekjes sfeervol versierd met een aanbod voor alle smaken en budgetten met daarnaast nog ontelbare restaurantjes.
Rijsel heeft ook nog een aantal unieke historische gebouwen, pleinen en musea.
Kortom een bezoek meer dan waard!

Praktische informatie: busreis heen- en terug (ter plaatse is iedereen vrij)
Vertrek om 8 u (stipt) Parking – Campus Groenenborger
Vertrek uit Rijsel: 19 u- Terug ca. 21 u.

Album was created 7 years 5 months ago and modified 7 years 2 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 69 files
 
9 december 2010: WIJNDEGUSTATIE EN KOOKWORKSHOP
Dec 9, 2010

Dat de Vlaming graag eet en drinkt is inmiddels wel bekend en dat hij ook graag naar kookprogramma’s op tv kijkt bewijzen de kijkcijfers van oa ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’. Wil u graag zelf ook eens aan de slag samen met een chef-kok? Op donderdagavond 9 december organiseren wij een kookworkshop + wijdegustatie in De Foyer op CDE van 18h30-22h30. U zal 2 koude en 2 warme hapjes leren bereiden, waarbij ook de nodige aandacht zal worden besteed aan het dresseren op de bordjes. Met deze hapjes kan u dan tijdens de eindejaarsfeesten uw familie en gasten imponeren. De wijndegustatie bestaat uit 6 witte en 6 rode wijnen (zonder aankoopverplichting!), vergezeld van de nodige fiches en vooral de deskundige begeleiding en uitleg van sommelier Philippe Nees (wijnen Decanté).

Datum: donderdag 9 december 2010
Locatie: De Foyer, CDE
Tijdstip: 18.30 u – 22.30 u
Prijs: 38 € voor leden, 44 € voor niet-leden

Album was created 7 years 4 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
2 december 2010: Bloemschikken
Dec 2, 2010

BLOEMSCHIKAVOND: EEN FEESTELIJKE TAFELSCHIKKING

Op donderdagavond 2 december 2010 zal bloembinder Nico Canters ons inwijden in de knepen van de bloemschikkunst. Na zijn deskundige uitleg gaat ieder zelf aan de slag en keert rond 22 u naar huis met een eigen creatie.

Plaats: Hoeckx-Canters, Manebruggenstraat 257, Deurne
Uur: bijeenkomst om 19.45 u
Prijs: Leden betalen 35 €, Niet-leden 40 €
Zoals steeds zijn alle materialen inbegrepen. Koffie, thee en versnaperingen worden voorzien.

Album was created 7 years 4 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Colin Clarke
 
25 november 2010: INTERIORS & ANTIQUES
Nov 25, 2010

Aan de hand van een ppt presentatie zal een specialiste ons meer uitleg geven over het gebruik van kleuren, licht, stoffen enz… in ons interieur.
Wat staat er precies op het programma?
Agenda:
 Onthaal
 Kleuren en stoffen in interieur – het gebruik van “moodboard” (15 min)
 Het gebruik van licht in interieur (15 min)
 Antiek en decoratie: vakmanschap en achtergrondkennis 15 min)
 Pauze (10 min)
 Vastgoedstyling – waarom een stylist bij de verkoop van een woning? (15 min)
 Vragenronde
 Drankje

Praktische informatie:
Wanneer: Donderdag 25 november 2010
Waar: IVèR, Interiors & Antiques; Harmoniestraat 17, 2018 Antwerpen
Aanvangsuur: 19.30 u
Einde: ten laatste voorzien om 22 u

Album was created 7 years 4 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 38 files
Colin Clarke
 
23 november 2010: Koninklijk Paleis aan de Meir
Nov 23, 2010

(volzet met reservelijst) nieuwe data volgen
Op zaterdag 13 en dinsdag 23 november a.s. nodigen we u uit een geleid bezoek te brengen aan het Koninklijk paleis aan de Meir.
Dit is een unieke kans om dit prachtige gebouw en, niet te vergeten, het zo omstreden meubilair te bewonderen.

Afsluiten doen we met een kleine zoete verrassing.

Album was created 7 years 5 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 146 files
 
18 november 2010: achter de schermen van de blibliotheek (volzet met reservelijst)
Nov 18, 2010

ACHTER DE SCHERMEN VAN… MIDDELEEUWSE HANDSCHRIFTEN TOT ELEKTRONISCHE BOEKEN /DE WERKING VAN DE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK IN DE 21ste EEUW

Hoe ziet een wetenschappelijke bibliotheek anno 2010 er uit? Welke diensten kun je verwachten? Zal het papieren boek verdwijnen? Hoe werkt de elektronische bibliotheek? Geeft de UA-bibliotheek inderdaad 24 uur per dag toegang tot 12.000 elektronische tijdschriften? Wat is een e-book? Hoofdbibliothecaris Trudi Noordermeer verzorgt een inleiding over de werking van de blibliotheken op CST, CDE, CGB en CMI. Tijdens de rondleiding in de blibliotheek op de Stadscampus brengt u ook een bezoek aan de magazijnen. De tour eindigt in de leeszaal Preciosa waar u enkele kostbare oude werken zult bekijken.

Praktisch:
Wanneer: donderdag 18 november 2010, 18 u – 20.30 u
Aansluitend wordt u een drankje aangeboden in de Agora.

Waar: In de hal van de Bibliotheek, ingang langs grote binnentuin, via ingang Prinsstraat 13.

Album was created 7 years 4 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 40 files
 
14 november 2010: Fort Wommelgem
Nov 14, 2010

Om u hiermee te laten kennismaken organiseert de personeelsvereniging een geleid historisch bezoek op zondag 14 november 2010 om 14 uur.

De wandeling gaat langs het officiersgebouw, de wallen, de donkere gangen van de halve caponnière, het hoofd-frontgebouw en de hoofdingang. Er volgt een klim naar het dak van het binnenfort en u ontdekt een panoramisch zicht op Antwerpen.
U krijgt meer inzicht in het ontwerpconcept van het fort, de begrippen van vestingbouwkunde en de evolutie van geschuts- en verdedigingstechnieken. Geen natuurwandeling dus, maar er is ruimschoots gelegenheid om het natuurschoon te bewonderen.
Opmerking:
Door de aanwezigheid van trappen aan het einde van de wandeling is dit gedeelte moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Wanneer: Zondag 14 november om 14 u. (duur ongeveer 2 uur)
Vertrek aan: Ingang van het recreatiedomein Fort-II, naast het voetbalveld, Herentalsebaan, Wommelgem

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
13 november 2010: Koninklijk Paleis aan de Meir
Nov 13, 2010

(volzet met reservelijst) nieuwe data volgen

Op zaterdag 13 en dinsdag 23 november a.s. nodigen we u uit een geleid bezoek te brengen aan het Koninklijk paleis aan de Meir.
Dit is een unieke kans om dit prachtige gebouw en, niet te vergeten, het zo omstreden meubilair te bewonderen.

Afsluiten doen we met een kleine zoete verrassing.

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
12 november 2010: Musical West-Side Story
Nov 12, 2010

Wij bieden u voordelige tickets aan voor deze onvergetelijke avond.
West Side Story is een vrije bewerking naar het bekende verhaal van Romeo en Julia en speelt in dit geval tussen de
Pools/Amerikaanse en de Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York City. Tony en Maria
worden verliefd op mekaar hoewel ze tot verschillende bendes behoren. De ‘Jets’ en de’ Sharks’ vechten immers voor
de straten van New York waardoor ze dus rivalen zijn. Toch is hun liefde te sterk en kunnen ze mekaar niet los laten.
Een aantal songs zoals: Maria, America, Tonight, I Feel Pretty…zijn zeer bekend geworden zodat de musical voor de
meesten dus een prettig herbeleven zal worden.
Theaterproducties Wysiwyg brengt een Nederlandstalige versie live begeleid door een orkest.
Waar : CC De Mol in Lier

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Colin Clarke
 
9 oktober 2010: China Town in Antwerpen
Oct 9, 2010

Snuif de geur op van de Chinese restaurants in de China-Town en maak kennis met de verschillende Chinese activiteiten. Een gids zal ons op sleeptouw nemen en allereerst een toelichting geven in verband met de Chinese gemeenschap en verenigingen in relatie tot de stad Antwerpen. Er wordt halte gehouden aan de Chinese temple. In de Chinese warenhuizen komt men in aanraking met de Chinese voeding– en eetgewoonten. Er wordt een pauze ingelast voor een tas echte Chinese thee. We maken kennis met een Chinese bakkerij.
De rondleiding wordt in stijl afgesloten met het degusteren van Chinese specialiteiten in een echt Chinees restaurant.

Wanneer: Zaterdag 9 oktober 2010 om 14 u.
Waar: Verzamelen aan het Radisson Plaza Hotel, Astridplein, 2000 Antwerpen
Hoe er geraken:
- Tram/Bus: Alle lijnen naar het Centraal station
- Auto: Betalende parking op de Franklin Rooseveltplaats.

Album was created 7 years 7 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 127 files
 
8 oktober 2010: Bezoek Centraal Station
Oct 8, 2010

Inderdaad, Antwerpenaren kunnen terecht trots zijn op hun ‘Middenstatie’
In 1998 startten de verbouwingswerken aan dit prachtig historisch gebouw en werd het station en een deel van de stad ondertunneld. Hierdoor werd Antwerpen-Centraal niet langer een kopstation en kunnen de treinen nu doorrijden zonder te keren. Het station kreeg 14 perrons verdeeld over drie niveaus. Het laagste niveau is maar liefst 20 meter onder de grond en toch is er daglicht tot op dit diepste punt.
Bezoek samen met een gids de volledige omwerking van deze spoorwegkathedraal en wandel mee tot aan de nieuwe tweede stationstoegang aan het Kievitsplein met een atrium van 13.000 m² waar licht, lucht en ruimte centraal staan.

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
2 oktober 2010: slepen
Oct 2, 2010

We komen bijeen in de haven van Breskens om 11.30 u. Er wordt gevist met netten door een professionele visser. De
vangst wordt verdeeld onder de deelnemers.
Meebrengen : regenpak en laarzen + mes om de vis te kuisen.
Inschrijven bij: theo.dierckx1@telenet.be
Inlichtingen: Theo Dierckx, tel. 0475/266 160
Prijs: leden 33 €, niet leden 40 € en na bevestiging storten op rekeningnummer van de personeelsvereniging.
Bij inschrijving een telefoonnummer mailen waarop je vrijdagavond te bereiken bent.

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
26 september 2010: Tentoonstelling Closing Time, Jan Vanriet
Sep 26, 2010

Voor deze uitzonderlijke tentoonstelling maakt Jan Vanriet een keuze uit de collectie van zowel oude als moderne meesters en uit eigen werk. Zo ontstaan opvallende symbiosen, tegenstellingen en nieuwe interpretaties. Collectiestukken en parels uit de reserve worden gecombineerd met werken van Vanriet van 1980 tot nu, van figuratief tot abstract.
De rode draad: een hedendaags verhaal over de mens en zijn tekorten door de eeuwen heen.
De tentoonstelling is de laatste vóór het Koninklijk Museum een hele tijd sluit wegens ingrijpende en noodzakelijke verbouwingswerken.
We bieden u een gegidste rondleiding van 1 ½ u aan binnen deze bijzondere tentoonstelling.

Wanneer: zondag 26 september 2010 om 14 u.
Waar: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen

Album was created 7 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Colin Clarke
 
25 september 2010: bezoek Centraal Station
Sep 25, 2010

Inderdaad, Antwerpenaren kunnen terecht trots zijn op hun ‘Middenstatie’
In 1998 startten de verbouwingswerken aan dit prachtig historisch gebouw en werd het station en een deel van de stad ondertunneld. Hierdoor werd Antwerpen-Centraal niet langer een kopstation en kunnen de treinen nu doorrijden zonder te keren. Het station kreeg 14 perrons verdeeld over drie niveaus. Het laagste niveau is maar liefst 20 meter onder de grond en toch is er daglicht tot op dit diepste punt.
Bezoek samen met een gids de volledige omwerking van deze spoorwegkathedraal en wandel mee tot aan de nieuwe tweede stationstoegang aan het Kievitsplein met een atrium van 13.000 m² waar licht, lucht en ruimte centraal staan.

Wanneer: Woensdag 25 augustus 2010 of Vrijdag 10 september 2010 telkens van 15 u tot circa17 u.
Plaats van afspraak: Centraal Station Antwerpen, grote ontvangsthall beneden aan de trappen

Album was created 7 years 7 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 122 files
 
17 september: ontmoeting in het donker
Sep 17, 2010

Ontmoeting in het donker is een interactieve tentoonstelling waar we kennis kunnen maken met de ervaringswereld
van blinde en slechtziende mensen. Een rondleiding vindt plaats in kleine groepjes van 8 personen aan de hand van
een doorschuifsysteem. Er worden zes modules doorlopen waar ervaringsdeskundigen op een interactieve manier
uitleg geven over de volgende modules: Black box (totaal verduisterde ruimte), Hoe ga ik om met blinden, In beeld en
woord, Wat is slechtziendheid precies?, Dagdagelijkse hulpmiddelen.
Plaats: De tentoonstelling vindt plaats in het ontmoetingscentrum Top Hat, Dwarslaan 9, 2020 Antwerpen. (De
Dwarslaan bevindt zich op de grens tussen Antwerpen-linkeroever en Zwijndrecht – het rond punt tussen de
Blancefloerlaan en de Verbrandendijk). Tram 3 heeft daar een stopplaats.
Afspraak: op 17 september 2010 om 13 u in het ontmoetingscentrum Top Hat. Het bezoek duurt 3 uur.

Album was created 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Danielle Verbueken (1e reeks); Colin Clarke (2e reeks)
 
15 september 2010: Bezoek aan het Eugeen Van Mieghem Museum en Rade huis
Sep 15, 2010

Eugeen Van Mieghem zag het eerste levenslicht op 1 oktober 1875. Hij groeide op aan het Eilandje. Daar was hij getuige van het ruige en harde leven aan de waterkant. De massale volksverhuizing van het Europese continent naar Amerika met de beroemde Rederij Red Star Line inspireerde hem tot het maken van talloze schetsen en schilderwerken. Ook zijn jong gestorven echtgenote en zijn familie waren favoriete onderwerpen. Zijn oeuvre is één brok emotie.

Gedurende vele jaren bleef Eugeen een onbekende tot hij recent werd herondekt. Hij wordt nu terecht geroemd omwille van zijn unieke werk dat nu ook de weg naar buitenlandse tentoonstellingen weet te vinden en waar hij pal naast andere grote meesters mag pronken.

Sinds april ll. heeft het Eugeen Van Mieghem Museum een nieuw onderkomen gevonden in het prachtige pand Rada aan de Ernest Van Dijckkaai 9, tegenover het Steen.
Met dit museum wordt er weer een hoofdstuk toegevoegd aan het grote verhaal van emmigratie/immigratie. Samen met de beelden op het Eilandje, gemaakt naar de figuren van personages uit de werken van EVM; het MAS en de Red Starline gebouwen zal het Antwerpen op de wereldkaart plaatsen als nooit te voren.

Erwin Joos, auteur van verschillende kunstboeken over EVM en drijvende kracht achter het museum, zal u hartelijk welkom heten. Het bezoek begint met een uiteenzetting door Erwin. Hierna wordt de groep in twee gesplitst om afwisselend te kijken naar een videomontage en een bezoek te brengen aan de 1e verdieping van dit unieke pand. Als er geen vergaderingen gepland zijn in de vergaderzaal, dan kunnen we de hele verdieping bekijken. In het andere geval zal Erwin je een glimp laten zien van het mooie interieur en wordt de bijkomende uitleg in de hal gegeven.

Voor diegene die aan de wandeling Levende Beelden op het Eilandje hebben deelgenomen, zal dit een interessant vervolg zijn. Voor zij die dat wensen, is er naar aanleiding van dit bezoek mogelijkheid tot aankoop van kunstboeken en literatuur over EVM tegen een aanzienlijke vermindering.
Praktisch:
Woensdag 15 september 2010, 15u-17u: afspraak 10 minuutjes vroeger aan de deur van het Museum.

Album was created 7 years 7 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 190 files
 
10 september 2010: bezoek Centraal Station
Sep 10, 2010

Inderdaad, Antwerpenaren kunnen terecht trots zijn op hun ‘Middenstatie’
In 1998 startten de verbouwingswerken aan dit prachtig historisch gebouw en werd het station en een deel van de stad ondertunneld. Hierdoor werd Antwerpen-Centraal niet langer een kopstation en kunnen de treinen nu doorrijden zonder te keren. Het station kreeg 14 perrons verdeeld over drie niveaus. Het laagste niveau is maar liefst 20 meter onder de grond en toch is er daglicht tot op dit diepste punt.
Bezoek samen met een gids de volledige omwerking van deze spoorwegkathedraal en wandel mee tot aan de nieuwe tweede stationstoegang aan het Kievitsplein met een atrium van 13.000 m² waar licht, lucht en ruimte centraal staan.

Wanneer: Woensdag 25 augustus 2010 of Vrijdag 10 september 2010 telkens van 15 u tot circa17 u.
Plaats van afspraak: Centraal Station Antwerpen, grote ontvangsthall beneden aan de trappen

Album was created 7 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Mon Zonnekeyn (eerste reeks) Danielle Verbueken (tweede reeks) Colin Clarke (derde reeks)
 
5 september 2010: Wandeling Levende Beelden
Sep 5, 2010

Op het eilandje, de meest trendy buurt van Antwerpen, treed je in de voetsporen van Eugeen Van Mieghem. Actief in
het hart van de toenmalige haven, vereeuwigde hij de migratie van landverhuizers in het begin van de 20ste eeuw.
Gidsen nemen je mee langs vijf levensgrote beelden naar het werk van deze Vlaamse schilder (afstand ca 4 km).
Onderweg vertellen ze over het leven en werk van Van Mieghem en het havenleven van die tijd. Bij de beelden
evoceren acteurs de sfeer van toentertijd. Gaandeweg wordt duidelijk hoe verbonden de mensen met elkaar waren en
hoe hun levens elkaar kruisten. ‘Levende Beelden’ is een organisatie van Lola Blau Theaterproducties, Eugeen Van
Mieghem Stichting en vtbKultuur.
Vertrek: om 11.20 u en 13.20 u
Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen/gids. Gelieve uw voorkeur voor vertrekuur mee te delen.
Vertrekplaats: Zeeuwse Korenmarkt, Antwerpen (tussen de Schelde en het gebouw van het Loodswezen)
Duurtijd: 2 à 2.30 u

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 214 files
Lieve Rombaut
 
29 augustus 2010: Natuurwandeling Groot Schietveld
Aug 28, 2010

In gans de Antwerpse Noorderkempen blijven slechts drie grote heideterreinen bewaard waarvan het Groot
Schietveld er één van is. Dit, normaal niet toegankelijke, terrein strekt zich uit over een oppervlakte van 1514 ha, en
loopt over de grondgebieden van Brecht, Wuustwezel en Brasschaat. Het Groot Schietveld heeft zijn bestaan te
danken en ook zijn naam, door het gebruik als Militair Domein. Dit terrein bevat een zéér typische aan heidegebonden
zeldzame fauna en flora. Het is dan ook een unieke kans om dit gebied te bezoeken en een geleide wandeling te
maken doorheen dit prachtige stukje natuur.
Praktische tips: liefst laarzen aantrekken en verrekijkers meebrengen, niet toegankelijk voor buggy's en honden
(aanwezigheid van adders).

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 35 files
Nicole Zonnekeyn
 
25 augustus 2010: Bezoek Centraal Station
Aug 25, 2010

Inderdaad, Antwerpenaren kunnen terecht trots zijn op hun ‘Middenstatie’
In 1998 startten de verbouwingswerken aan dit prachtig historisch gebouw en werd het station en een deel van de stad ondertunneld. Hierdoor werd Antwerpen-Centraal niet langer een kopstation en kunnen de treinen nu doorrijden zonder te keren. Het station kreeg 14 perrons verdeeld over drie niveaus. Het laagste niveau is maar liefst 20 meter onder de grond en toch is er daglicht tot op dit diepste punt.
Bezoek samen met een gids de volledige omwerking van deze spoorwegkathedraal en wandel mee tot aan de nieuwe tweede stationstoegang aan het Kievitsplein met een atrium van 13.000 m² waar licht, lucht en ruimte centraal staan.

Wanneer: Woensdag 25 augustus 2010 of Vrijdag 10 september 2010 telkens van 15 u tot circa17 u.
Plaats van afspraak: Centraal Station Antwerpen, grote ontvangsthall beneden aan de trappen

Album was created 7 years 7 months ago and modified 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 44 files
Danielle Verbueken
 
10 augustus 2010: Utrecht
Aug 10, 2010

Op 10 augustus 2010 bezoeken we Utrecht. We nemen eerst een kijkje in het treinmuseum waar we van een
rondleiding kunnen genieten in de algemene collectie. Deze rondleiding neemt één uur in beslag.
Met het inkomticket kan je daarna nog een bezoek brengen aan de prachtige tijdelijke collectie ” Royal Class,
vorstelijk reizen: een unieke tentoonstelling met koninklijke treinen uit heel Europa!”.
Je kunt daar o.a. het treinstel bewonderen van Koning Albert I. Dit kan je op je eigen tempo doen.
Het treinmuseum ligt dicht bij het centrum.
In de namiddag is er een gegidste stadswandeling van 1,5 uur voorzien.
Deze gaat van start om 14 u aan de VVV op het Domplein.
Met een gids verkennen we de “Hofjes en Kameren route” .
Je ontdekt verrassende binnenplaatsjes en hoven die anders via een deur of achter een rij huizen voor je verborgen
blijven. Een echte aanrader dus.
De wandeling duurt 1,5 uur.
Tijd genoeg om daarna tot het tijdstip van vertrek om 19u00 in de stad te winkelen, te keuvelen, een ander museum te
bezoeken of iets te knabbelen.
Praktische informatie:
Vertrek: we verzamelen vanaf 7.45 u aan Campus Groenenborger.
Spoorwegmuseum: 10.30 u
Wandeling: 14u -15.30 u vertrek en aankomst aan de VVV Domplein.
Terugreis: we verzamelen aan de bus om 19 u
Aankomst in Wilrijk om 21 u (onder voorbehoud van verkeersdrukte)

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 197 files
Danielle Verbueken (1e reeks), Emanuel Nowe (2e reeks)
 
12 juli 2010: Tall ship race VOLZET MET RESERVELIJST
Jul 12, 2010

Van 10 tot 13 juli komen de prachtige zeilschepen weer aanmeren in Antwerpen.
De vorige edities lokten een massa volk en wellicht was u daar ook bij, kuierend op de kaaien, een kijkje nemend op
de boot.
Maar wat als je nu de kans krijgt om deze prachtige schepen te bewonderen vanop het water? Die kans kan je nu
grijpen.
Op maandag 12 juli meren we af voor een 2-uur durende rondvaart op de Schelde op de Ibis, een kleine boot met een
maximum capaciteit van 50 personen.
Snel inschrijven (en betalen) is noodzakelijk want de plaatsen zijn inderdaad beperkt tot die 50.
Opstapplaats: aan de Cockerilkaai ter hoogte van Antwerpen Miniatuurstad.
Samenkomst daar om 17.20 u. We varen stipt af om 17.30 u.
Duur van de trip: 2 uur

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 202 files
 
11 juli: Personeelsverenigings bestuur's dag
Jul 11, 2010
Album was created 7 years 7 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 51 files
Rudy Ravignot & Danielle Verbueken
 
8 juli 2010: Kim Clysters versus Serena Williams
Jul 8, 2010

Ter gelegenheid van het voorzitterschap van België van de EU wordt er in het Koning Boudwijnstadion een
tennismatch georganiseerd tussen onze coryfeeën Kim Clijsters en Justine Henin. Jammer geraakte Henin gekwetst en is ze out voor een poosje. Niemand minder dan Serena Williams zal haar vervangen.
The Best van Belgium wordt nu The Best van Belgium against The Best of the World ;)
Als extraatje wordt de tennisthriller
opgeluisterd door en resem Belgische topmuzikanten. Het is tevens de bedoeling het wereldrecord te breken van het
hoogste aantal toeschouwers bij een tennismatch. Het huidige record staat op 30.472 bezoekers en dateert van 1973
toen Billie Jean King en Bobby Riggs het tegen elkaar opnamen in een “battle of the sexes”in Houston,Texas. Voor de “Best of
Belgium” hebben wij 50 kaarten gereserveerd.
Wanneer: donderdag 8 juli, 2010

Het ziet er naar uit dat het een hete avond gaat worden. Een hele reeks muzikanten zullen voor de nodige afkoeling zorgen. De avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk en hopelijk een nieuw wereldrecord!

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 68 files
Colin Clarke
 
5 juli 2010: TENTOONSTELLING “WIE ANDERS DENKT IS DE VIJAND”
Jul 5, 2010

In het Vredescentrum loopt momenteel een tentoonstelling over de Stasi in de voormalige DDR:“ Feind ist wer anders denkt”.
Wij dachten dat een gegidste rondleiding voor deze materie zeker een meerwaarde zou zijn, let wel onze gids spreekt geen Nederlands ( wel Duits en Engels ) en uitzonderlijk zal onze rondleiding dus deze keer in het Engels zijn.

Wanneer: maandag 5 juli 2010 om 14.30 u.
Waar: Vredescentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

Album was created 7 years 7 months ago and modified 7 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 31 files
Rit Van Damme
 
19 juni 2010: Retrospectieve Gustave Van de Woestyne
Jun 19, 2010

Gustave Van de Woestyne was één van de meest oorspronkelijke vertegenwoordigers van de moderne kunst in
België. Als symbolist en bewonderaar van de middeleeuwse kunst, maar ook als geestesgenoot van de
modernistische stromingen zoals het expressionisme en het neorealisme, creëerde hij een oeuvre dat in zijn tijd
niemand onverschillig liet. Deze retrospectieve toont ons 145 werken uit musea en private verzamelingen.
Plaats van afspraak: MSK Gent, Citadelpark, Gent om 10.30 u.
Na de rondleiding: vrij verblijf in Gent
Vervoer:
met eigen wagen (parking Sint-Pietersplein)
met trein: vertrek Antwerpen-Centraal 09.06 , aankomst Gent Sint-Pieters:09.55 (twintig minuten wandelen van station
naar MSK)

Album was created 7 years 9 months ago and modified 7 years 8 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 13 files
 
29 mei 2010: Bad van Marie - De Bus
May 29, 2010

Volzet!
Zaterdagavond 29 mei 200 kan je je weer op het verkeerde been laten zetten door de bende van Het Bad van Marie.
We vertrekken met de bus aan de aan de halte Harmonie – Elizabethstraat p, 20u15 ten laatste (Albertpark). Daar pikt de bus 30 ons op. Zij zal gemarkeert zijn met de letter C.
Bij goed weer is er op 10 minuutjes stappen het terras van de Merode op de De Merodeplein

Album was created 7 years 9 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Danielle Verbueken (1e reeks) Marie-Jeanne Criel (2e reeks)
 
24 mei 2010: Bezoek aan het MAS
May 24, 2010

De bouwwerkzaamheden aan het MAS, museum aan de stroom, zijn achter de rug. Rest nog de inrichting. Eén jaar
vóór de opening worden wij uitgenodigd om de leegstaande “blokkendoos” te bezoeken. Gidsen van o.m.Antwerpen
Averechts nemen ons in groepjes mee om het verhaal te vertellen van de Antwerpse musea, de eigenzinnige
architectuur, de materialen die in het MAS gebruikt zijn en ons de nieuwe stadszichten te tonen. Op die manier wordt
de bezoeker op iedere verdieping meer en meer vertrouwd met het nieuwe Museum aan de Stroom.

Album was created 7 years 9 months ago and modified 7 years 5 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 69 files
Danielle Verbueken (reeks 1) Colin Clarke (reeks 2)
 
20 mei 2010: Kunst op de Campus CST
May 20, 2010

U heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat de gebouwen van onze Universiteit onderdak bieden aan een zeer grote
kunstverzameling.
In publiek toegankelijke ruimten, gangen, burelen, leslokalen en aula’s, overal hangen of staan kunstwerken. Deze
collectie is het resultaat van vele tientallen jaren kunstbeleid en bevat heel wat waardevolle en opmerkelijke stukken.
Onze gids dhr. Ernest Van Buynder is als voorzitter van de commissie “Kunst op de Campus” en als voormalig
directeur van het MuHKa natuurlijk de ideale persoon om ons een onvergetelijke kunstrondleiding te geven door deze
collectie.
U zal deze kunstwerken na deze twee uur durende rondleiding zeker met andere ogen bekijken!
Wanneer: donderdag 20 mei 2010, om 14u. (einde rond 16u)

Album was created 7 years 9 months ago and modified 5 years 7 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 194 files
 
19 Mei 2010: Bowling Beker Alderweireldt
May 19, 2010

Om onze jaarlijkse traditie in stand te houden, organiseren we nu ook weer de Bowling – Beker Alderweireldt.
Professor Alderweireldt zal persoonlijk aanwezig zijn, dat is al met hem afgesproken!
Niet alleen de ervaren bowler, maar ook de amateur is van harte welkom, we werken immers met een
handicapsysteem.
Wanneer: woensdag 19 mei 2010 – afspraak om 19 u (start wedstrijd om 19.30 u)
Waar: WIMA, Boomsesteenweg 9, 2627 Schelle
Prijs: 10 € voor leden, 12,50 € voor niet-leden

Album was created 7 years 9 months ago and modified 7 years 9 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 28 files
Johan Andries (afb-reeks) & Jef Corsmit (BILD-reeks)
 
15 mei 2010: Avonturentocht
May 15, 2010

Met onze pittige, maar prachtige wandeling verkennen we de vallei van de Viroin. De tocht gaat van Dourbes naar
Treignes en terug. Onderweg komen we één van de mooiste dorpjes in de Ardennen tegen : Vierves-sur-Virion. We
stappen langs kleine bospaadjes, door holle wegen, over rotspaden. We zien kastelen en weidse zichten. De tocht is
ongeveer 15 km lang.

Album was created 7 years 9 months ago and modified 7 years 9 months ago
 
8 mei 2010: Theater in het Zeemanshuis
May 8, 2010

“60? JA! EN DAN?”
Volzet!
Hubert is net gepensioneerd als leraar Nederlands omdat hij moest. Hij evolueerde namelijk niet genoeg mee met
nieuwe tendensen in het onderwijs.
Bovendien slaat hij tilt bij zaken als een GSM, GPS, betaalkaarten, bank- en parkeerautomaten, computers...
Daar komt nog eens bij dat Hubert zijn verongelukte vrouw heel erg mist. Dat hij binnenkort 60 wordt, ligt hem
trouwens ook zwaar op de lever. Tot zijn vriend Toine hem voorstelt om via internet een vrouw voor hem te zoeken..
Een hedendaagse komedie van Alex Van Haecke!

Album was created 7 years 9 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
Colin Clarke (reeks 1) en Danielle Verbueken (reeks 2)
 
25 april 2010: Tongeren en Borgloon
Apr 25, 2010

We vertrekken met de bus om 7.45 u. op de parking van Groenenborgerlaan.
Bij aankomst in Tongeren kuieren we rond op de grootste Antiek- en Brocantemarkt van de Benelux.
Om 11 u afspraak in het gloednieuwe Gallo-Romeins Museum voor een gidsbeurt in de tentoonstelling: “Ambiorix:
Koning van de Eburonen”. Aan de hand van 600 topstukken uit diverse musea en collecties komen we meer te weten
over de wortels van de Keltische cultuur en het leven van de Eburonen.
Na het bezoek vertrekken we naar Borgloon en schuiven we aan tafel voor een Haspengouws sudderpotje
(Soep/Ciderstoverij met appel en frietjes/dessert).
Met een gids gaan we 2 uurtjes op pad voor een bloesemwandeling. We brengen een bezoek aan een fruitbedrijf met
uitleg over de verschillende teelttechnieken.
Wij besluiten met een bezoek aan het wijndomein Cohlenberg. Na een rondleiding voorzien we een avondmaal met
twee Loonse boterhammen en twee glazen wijn.
Vertrek naar Antwerpen om 20.00 u. Terug omstreeks 21.30 u.

Album was created 7 years 10 months ago and modified 7 years 9 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 505 files
Andrea Vlaeminck
 
20 april 2010: Bloemschikken
Apr 19, 2010

Op dinsdagavond 20 april 2010 zal bloembinder Nico Canters ons inwijden in de knepen van de bloemschikkunst. Na
zijn deskundige uitleg gaat ieder zelf aan de slag en keert rond 22 uur naar huis met een eigen creatie.
Plaats: Hoeckx-Canters, Manebruggenstraat 257, Deurne
Uur: bijeenkomst om 19:45 u
Prijs: Leden betalen 35 €, Niet-leden 40 €
Zoals steeds zijn alle materialen inbegrepen.
Koffie, thee en versnaperingen worden voorzien

Album was created 7 years 10 months ago and modified 7 years 10 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 7 files
Danielle Verbueken (reeks 1)
 
18 april 2010: Beerschot - Charleroi
Apr 18, 2010
Album was created 7 years 10 months ago and modified 7 years 10 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 16 files
Rit Van Damme en Bart De Mey (reeks 1) Christine Rigouts & Theo (reeks 2)
 
17 april 2010: wandelen in de voerstreek
Apr 17, 2010

WANDELING IN DE VOERSTREEK MET AANSLUITEND EEN VOERENS BUFFET
Nieuw!

Onze ongeveer 15 km lange wandeling start in herberg “Moeder de Gans” in Teuven en brengt u langs nog onbekende plekjes van de Voerstreek. De Voerstreek is zonder meer een wandelparadijs. Kleine landschapselementen zoals grachten, bronnen, hagen, poelen, holle wegen, dalen en hoogstamfruitbomen kleuren je tocht. De wandeling loopt langs verharde en onverharde paadjes, stukjes bos, schilderachtige dorpjes zoals Veurs, Sint Pieters Voeren, Sint Martens Voeren, Nurop, een forellenkwekerij gevestigd in de Commanderie van St. Pieters Voeren.
Na de wandeling kunt u in café Moderne, uitgeroepen tot strafste café van Vlaanderen, nagenieten met een drankje.
Om de dag af te sluiten worden we bij “Moeder de Gans” verwacht voor een echt Voerens buffet met ambachtelijke streekprodukten.
Dit omvat ondermeer : gerookte forel met dillesaus, een vijftal streekkazen met appelstroop, een charcuterie-assortiment; bestaande uit o.a. koude gegrilde Hervescheenk (ham) met ravigotesaus, boerenpaté met Monegaskische uitjes, ambachtelijk gehaktbrood en boerenmetworst met Gulpener mosterd en luchtgedroogde boerenscheenk. Dit alles wordt aangevuld met verse huisgemaakte salades, zoals komkommer- en tomatensalade, gemengde sla, een kleurige pastasalade, koude groentensalade, aardappel-en fruitsalade en diverse soorten houtovenbrood.

Wanneer: zaterdag 17 april om 8 u

Bijeenkomst om: 8 u op de parking van CGB. Gelieve op te geven of je vervoer wilt aanbieden voor carpooling of indien je vervoer zoekt. De bijdrage voor carpooling is af te spreken en af te rekenen met de chauffeur.

Prijs: 18 € voor leden en 22 € voor niet-leden. Deze prijs omvat buffet en 2 drankjes. Indien u niet blijft eten is de prijs : 3 € voor leden en 5 € voor niet-leden (2 drankjes).

Album was created 8 years ago and modified 7 years 8 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 104 files
 
1 april 2010: GEGIDST BEZOEK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE VRT + OPNAMES PHARA
Apr 4, 2010

VOLZET MET RESERVELIJST

Nieuwsgierig hoe het er achter de schermen van de VRT aan toe gaat en wil je graag één van onze televisie boegbeelden life bewonderen? Dan is dit jouw unieke kans!
Schrijf je in voor het bezoek achter de schermen + avondmaal + opnames van Phara.
Wacht niet te lang want er zijn maar 25 plaatsen gereserveerd.

Dit alles vindt plaats op 1 april 2010, samenkomst 17.45u aan de Reyerslaan 52, 1043 te Brussel. Hou rekening met de files, vertrek op tijd!
Er is een gratis bezoekersparking en de route voor auto of openbaar vervoer wordt je doorgestuurd via email na inschrijving.

De opnames van Phara! starten om 21u (20.30u gaan we stilaan de studio in).
Omstreeks 22u zijn de opnames achter de rug en kan je nog een glaasje drinken aan de bar en wat napraten.
Phara! Wordt diezelfde avond uitgezonden. Je kunt jezelf dus nog thuis op de televisie bewonderen in één van de herhalingen.

Album was created 8 years ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
28 maart 2010: AGATHA CHRISTIE’S DE MUIZENVAL
Mar 27, 2010

VOLZET

. is de meest gespeelde thriller ter wereld
..is voor het eerst op tournee te zien in Vlaanderen

Met absolute top cast: Jef Demedts, Marijke Hofkens, Jelle Cleymans, Magda Cnudde, Lucas Tavernier, Nathalie Wijnants, Door Van Boeckel en Bob Selderslaghs

Het is winter, ijskoud en een sneeuwstorm giert om het hotel “Monskwell Manor”.
De gasten druppelen binnen en enkele uren later is het hotel door de sneeuw volledig afgesneden van de buitenwereld.
In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Het hek is van de dam als er een tweede slachtoffer valt. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet…!

Net als in Londen vragen de acteurs aan het publiek om na de voorstelling het grootste theatergeheim ooit te bewaren ‘Wie heeft het gedaan?”
Mis deze mijlpaal in de theatergeschiedenis niet!
Wanneer: zondag 28 maart 2010, 15u
Waar: Rode Zaal Fakkeltheater, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Album was created 8 years 1 month ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
foto's door Paul en Colin, tenzij anders bij de foto's zelf genoteerd
 
20 maart 2010: BUSTOCHT “ DE HAVEN VANDAAG “
Mar 26, 2010

Vandaag maken we een daguitstap met de bus doorheen het havengebied van Antwerpen. De gids, Jan Janssens, nam ons al dikwijls mee op sleeptouw langs onbekend gebied in Antwerpen en ook elders in het land. Telkens voelden we aan dat hij als gids verschillende stokpaardjes berijdt. Zo ook de “Haven van Antwerpen”. De evolutie van de haven heeft hij als bevoorrechte getuige meegemaakt gedurende aardig wat decennia. In 1989 startte Jan mee het “Havencentrum Lillo “ van de Provincie Antwerpen op. Daarvoor en daarna liet hij, als freelance gids, groepen belangstellenden alle hoeken en kanten van de alsmaar groeiende en vooral steeds maar veranderende “wereldhaven Antwerpen” zien. Dat doet hij nu ook voor ons.
Meer dan 80 % van de wereldwijde handel wordt getransporteerd over zee. Vooral de groei van de handel in Azië heeft geleid tot toenemende transportstromen vanuit Azië richting Europa. Deze trend zet zich door waardoor een grote druk ontstaat op de transportsector, vooral op de zeehavens en de achterlandverbindingen (binnenschip, trein, vrachtauto, pipelines). In de driehoek Antwerpen, Rotterdam, Zeebrugge ontstond een druk vaargebied. Van dat alles bekijken we, van dichtbij, de verschillende hedendaagse aspecten. Niet chauvinistisch, wel “mondiaal”. Niet te technisch, en zeker gefocust op de mens, die dan ook centraal staat in het verhaal van de gids.
We beginnen dichtbij met het oudste havengebied en volgen gedurende de dag de evolutie van de haven tot en met de toekomst ervan op Linkeroever. Onderweg vernemen we allerlei over de verschillende havengebieden, het verleden, de plannen, de aanwerving van de dokwerkers… stoppen hier en daar waar iets te vertellen of te bezoeken is of voor een verfrissing.
Lunchen doen we in een zeer speciale locatie, het “Kerkschip”, waar ons een rijkelijk buffet wordt aangeboden.

Wanneer: zaterdag 20 maart 2010 om 9 u.
Vertrek: parking CGB, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen, om 9 u stipt
Terug: zelfde plaats rond 18 u.

Album was created 8 years ago and modified 5 years 2 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 351 files
Marcel Seelens
 
26 Februari 2010: Quiz
Feb 26, 2010

Vrijdag 26 februari 2010
QUIZ: WISSELBEKER THEO DIERCKX

Vrijdag 26 februari 2010 is het weer zover want dan vindt voor de 4de keer de UA-personeelsquiz plaats met Marleen Clerinx als quizmaster.
Ook dit jaar krijgt u weer de kans om mee te dingen naar de Wisselbeker Theo Dierckx die verleden jaar naar de ploeg De Makreeltjes ging. Ga je niet echt voor de beker dan liggen er voor iedereen mooie prijsjes te wachten.
Wil je gewoon een avondje amusement met je collega’s en vrienden dan schrijf je in via email bij Rit van Damme : rit.vandamme@ua.ac.be , ten laatste op maandag 17 februari 2010. Graag een groepsnaam opgeven, het aantal personen die deelnemen (maximum 6) en een contactpersoon. De helft van de ploeg bestaat uit personeelsleden Universiteit Antwerpen.
Waar: Het Atrium (restaurant) op Campus Middelheim,
Wanneer: 26 februari 2010 om 20u stipt, deuren om 19.30 uur

Album was created 8 years 1 month ago and modified 7 years 10 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 101 files
 
Jaarlijkse Algemene Vergadering
Feb 23, 2010

Dinsdag 23 februari 2010
ALGEMENE VERGADERING PERSONEELSVERENIGING

Alle personeelsleden zijn welkom om de Algemene Vergadering van de Personeelsvereniging bij te wonen.
Op de agenda staat:
- Goedkeuring verslag 27/02/2009
- Verslag activiteiten 2009
- Financieel verslag
- Verkiezing bestuursleden
- Aanduiding commissarissen

Wanneer: dinsdag 23 februari 2010 om 12 u op CDE, lokaal V2 (vlakbij aula F. Nedée, gebouw Q)

Album was created 8 years ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
 
20 februari 2010: Tentoonstelling Delvaux
Feb 20, 2010

DELVAUX, 180 JAAR BELGISCHE LUXE

Een Delvaux tas. Wie wil er niet eentje bezitten? In afwachting dat je spaarvarken vol is, kan je al eens een kijkje gaan nemen in het MoMu aan de Nationalestraat.
De personeelsvereniging organiseert dit bezoek met een gids als toegevoegde waarde.

De tentoonstelling Delvaux 1829-2009 schetst een beeld van het huis Delvaux doorheen de tijd.
Vanaf de productie van reisgoederen voor de plaatselijke adel in de 19de eeuw, via de opkomst van de moderne handtas in de 20ste eeuw tot de hedendaagse visie van het bedrijf. Met Veronique Branquinho als artistiek directeur staat deze visie garant voor een nieuwe elegantie.

Wanneer: Zaterdag 20 februari 2010 om 10 u (duur 1 uur)
Waar: Modemuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Hoe er geraken:
Tram: Alle lijnen naar de Groenplaats en Nationalestsraat
Auto: Betalende parking in de Reyndersstraat

Album was created 8 years ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
1e Reeks: Renée Boey; 2e Reeks: Colin Clarke; 3e reeks (op komst)
 
16 januari 2010: Jezuïetengrot + Maastricht
Jan 16, 2010

Voor deze uitstap vertrekken we met de bus aan de Groenenborgerlaan naar Kanne vlakbij de Nederlandse grens.
In een onderaards museum bevindt zich één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld: de Jezuïetenberg. Het ontstaan van een museum in het gangenstelsel is te danken aan de Paters Jezuïeten uit Maastricht. Tussen 1860 en 1960 trokken scholastieken en theologanten van de Jezuïetenorde, op hun vrije woensdagnamiddag, de groeve in om er een groot aantal reliëfs en beelden in de mergelwanden te hakken. Gevleugelde stieren, het Alhambra, Christus naast Boeddha, het hoofd van Ramses II en vele andere bezienswaardigheden verfraaien het interieur van de onderaardse gangen. Dit complex kan alleen in groep bezocht worden.
In de groeve heerst een constante temperatuur van 10°. Warme kleding en gemakkelijke schoenen zijn dus aanbevolen. (toegankelijk voor rolstoelgebruikers).
Om ons op te warmen na dit bezoek gebruiken we een warme maaltijd in een plaatselijk restaurant.
In de namiddag doen we een stadswandeling (1,5 uur) in Maastricht, onder leiding van een gids. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert ons langs veel mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas.
Daarna hebben we nog wat vrije tijd in Maastricht en keren we per bus terug naar Antwerpen.
Praktische informatie: opgelet beperkt aantal plaatsen!
Vertrekplaats: om 8.15 u aan de parking Campus Groenenborger.
Terug: om 19 u op dezelfde plaats.
Prijs: UA-leden: 25 euro; niet-UA-leden: 30 euro (busreis heen en terug, warm middagmaal, inkom museum en stadswandeling inbegrepen)

Inschrijven en betalen vóór 15 december 2009 bij Chantal Bogaerts

Album was created 8 years 5 months ago and modified 8 years ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • 457 files
 
9 januari 2010: TENTOONSTELLING “INFANTIZATION” IN FOTOMUSEUM
Jan 9, 2010

De meest representatieve werken van 60 jonge Chinese kunstenaars – de zogenaamde Gelatine Generatie – omvatten, naast foto’s, schilderijen, animatie, video, installaties, cartoons, graffiti en digitale projecties. De Gelatine Generatie is de eerste generatie die is opgegroeid in de grenzeloze wereld van de informatica. Ze beschouwen zichzelf als inwoners van een ‘global village’, vrij van culturele of economische beperkingen. Hun werk wordt gekenmerkt door kleurrijke vormen en verhalen, waarin thema’s en figuren uit de consumptiecultuur een belangrijke rol spelen. Nieuwe media zijn prominent aanwezig. Vanuit het grote verlangen om los te breken uit het dwingende verwachtingspatroon van de eeuwenoude Chinese tradities, streeft de Gelatine Generatie in de eerste plaats naar een eenvoudig, financieel geslaagd en gelukkig leven. Keerzijde van deze benadering is het mogelijk ontstaan van een oppervlakkige excentriciteit en een artistiek en spiritueel vacuüm. Infantization verbeeldt hoe deze generatie de confrontatie aangaat met de heersende commerciële trends en hoe zij bijdraagt tot de ontwikkeling van een multimediale beeldcultuur die karakteristiek is voor het China van de 21ste eeuw.
Het bezoek aan de tentoonstelling gebeurt onder leiding van een gids.
Wanneer: zaterdag 09 januari 2010 om 14 u
Waar: FotoMuseum Provincie Antwerpen, Waalse Kaai 47, 2000 Antwerpen
Prijs: leden 4 €, niet-leden 8 €
Inschrijven vóór 24 december 2009

Album was created 8 years 4 months ago
  • No comments
  •  Today:  0 views
  • 0 visitors
  • This album is empty
powered by Fotki